Pers

Op donderdag 23 april verscheen het eerste deel van een reeks interviews met NRC aan de hand van het huidige tijdperk, de crisis en hoe deze de kunstwereld zal veranderen?

Op woensdag 22 april was Anne te gast bij het radioprogramma Opium op NPO Radio 4, presentatie: Andrea van Pol. Het gesprek is hier (deel 1) en hier (deel 2) terug te beluisteren.

Op woensdag 15 april schoof Anne aan bij het radioprogramma: Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1, presentator: Pieter van der Wielen. Aflevering is hier terug te luisteren.

Frank Ruiter

Anne van Veen: ‘Ik denk nooit bij een woord op papier: zo, dat staat daar goed’

‘Wat zijn dit voor vragen?’ Een vaste rubriek van de Volkskrant. Anne in gesprek met Herien Wensink. Teruglezen kan hier.

Hein Janssen in de Volkskrant over: Wie ik aan het zijn was, 31 oktober 2015

“Van Veen schetst Alma zeker niet als slachtoffer of zielig meisje in de handen van een gretige minnaar of machtswellusteling. Integendeel: zij is degene die te lang achter de man aan sjouwt en hem ten slotte voor het blok zet. Ze hanteert een sfeervolle, onopgesmukte stijl en weet haar verhaal spannend te houden doordat ze en passant ook het treurige lot van een collega-student vertelt.”